Den polévky gazpacho 2010-Praha

Nápad na oslavu Dne polévky gazpacho padl již někdy v půlce roku 2010 a začaly se shánět prostory, kde by se event mohl konat. Bohužel nebylo snadné najít v Praze místo, kde by vařili polévku gazpacho a zároveň to byl prostor vhodný pro větší skupinku. Nakonec se poštěstilo v restauraci Orion v Komořanech. Zde místní kuchař na dotaz, zda umí uvařit polévku gazpacho, hned vychrlil, co že to ta polévka je a že ji několikrát již vařil. To bylo zárukou, že jsme na správném místě. V předchozích podnicích většinou slyšeli o polévce poprvé a nebo o ní věděli, ale nikdy ji nevařili. Po zajištění prostor se dal dohromady listing a event se poslal k publikaci.

Jaké bylo překvapení, když se event začal pomalu plnit. Optimistické odhady hovořili o 30 účastnících a toto množství strávníků bylo dohodnuto i v restauraci. Ovšem při další návštěvě restaurace se počet strávníků upravil na 50 a bylo dohodnuto, že konečné číslo se v Orionu nahlásí týden předem. Nakonec se počet porcí polévky vyšplhal na 80. První ročník oslav Dne polévky gazpacho tedy mohl odstartovat s daleko větším počtem slavících, než se na začátku předpokládalo.

Samotná oslava měla celkem jednoduchý program. Hlavním cílem bylo dorazit a ochutnat polévku, o které velká část účastníků slyšela poprvé nebo pokud ji znala, tak ji nikdy nejedla. Někteří dorazili tematicky oblečeni v tričcích s motivy Červeného trpaslíka, našlo se i pár lidí s H na čele (odkaz na postavu Rimmera, která měla na čele H jako hologram). Po příchodu většiny účastníků proběhlo krátké úvodní slovo od organizátora a pak hurá na polévku, která se podávala v miskách a každý si ji mohl ještě dochutit podle libosti zeleninou. Na závěr večera byla ještě publikována tematická keška.

Program eventu byl velice jednoduchý, ale i tak se většině účastníků akce líbila a díky tomu byla i motivace pořádat další ročník, který by byl na program bohatší.

Statistika eventu:CWG k pražskému eventu v roce 2010

Leave a Reply