Soutěžní článek: Jak jsem vařil polévku Gazpacho podruhé

Rajče

Národní Španělskou polévku gazpacho, jsem poprvé ochutnal loni 25.11. na weriho eventu a tak mi zachutnala, že hned další den, jsem ji musel připravit v práci všem kolegům. Podařilo se.

Letos byla vyhlášena soutěž o to, kdo si v létě v horký den udělá tuto polévku a napíše na toto téma článek, byl jsem ihned pro a dostal nápad, který jsem bohužel, letos nezrealizoval.
1. jsem nesehnal potřebnou věc v mp3 formátu, a
2. už mi došel čas, proto píši jen klasický článek o tom, jak jsem připravoval polévku gazpacho.

Opět se tak stalo v práci v počtu 8mi porcí. Rád bych Vám zde popsal,. jak se podle mě, tato polévka připravuje. Základními surovinami pro tuto polévku jsou:

 

Rajče                                     Paprika                                    Okurka

Tato zelenina, není však jediná, v této polévce. Dále do ni patří ještě:


Cibule a pórek

Na dochucení, se mimo jiné, používá:


Olivový olej a červený vinný ocet

 

Na tuto polévku, budeme tedy potřebovat:

  • 400g rajčatového protlaku (dodá polévce barvu)
  • 8 rajčat
  • 2 okurky
  • 6 paprik 3 barev
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron
  • Trocha olivového oleje, červeného vinného octa, worcestrové omáčky, bazalkové pesto
  • Sůl, pepř, troška cukru
  • Zakysaná smetana
  • Bagetka


Všechny suroviny

Rajčata, okurky a pariku očistíme a 1/3 ze všeho nakrájíme na ozdobu na polévku navrch:

Rajčata oloupat a vyjadřincovat, okurku neloupat a vše nakrájet na kostičky.

Osobně jsem na ozdobu použil ještě cibuli, pórek a krutónky z toastového chleba.  Nezapomeňte, že zakysaná smetana, patří až navrch polévky.

Ale teď zpět k výrobě polévky, je to opravdu jednoduché.

Všechnu zeleninu (protlak, rajče, okurka, paprika, cibule, pórek, česnek, citronová šťáva), kterou nemáte nakrájenou na ozdobu dáte do mixéru a rozmixujete na kašičku, dochutéte vším, co polévku dochucuje podle chuti a libosti (sůl, pepř, worcesterová omáčka, vinný ocet,cukr, pesto) .

Hotovou a dochucenou polévku nandáme do šálků a ozdobíme:

K hotové polévce nezapomeňte dát opečenou bagetku potřenou pestem:

Nezbývá tedy nic víc, než popřát dobrou chuť! Všem, kterým jsem tuto polévku udělal moc chutnala a z porce na obrázku, se všichni velmi přejedli.

3 komentáře na „Soutěžní článek: Jak jsem vařil polévku Gazpacho podruhé“

Napsat komentář