Den polévky gazpacho 2011-Praha

Druhý ročník Dne polévky gazpacho v Praze se konal na stejném místě jako vloni, ovšem nastala důležitá změna, restaurace Orion změnila majitele, což přineslo řadu komplikací. Po minulém roce, kdy byl program eventu opravdu minimální, to chtělo nějakou změnu. Aby si více užily chuťové buňky, tak se na jídelníček k polévce gazpacho dostalo kuře vindaloo, což je další tematické jídlo ze seriálu Červený trpaslík. Program byl ještě doplněn o soutěž v salutování na způsob Arnolda Rimmera, která proběhla individuálně hned na začátku při registraci a vyhlášení výsledku včetně ukázky tří vítězných salutování bylo před podáváním polévky. Ovšem někteří účastníci si nepřečetli hromadný mail s informacemi ohledně soutěže a tak se nemohli zúčastnit soutěže. Ovšem to byl jen malý zádrhel, pokazilo se toho ještě více. Hlavní náplní eventu byla ochutnávka polévky gazpacho. Protože se nijak nekontrolovalo, kdo si pro polévku chodí a kolik ji bylo vydáno, stala se ta věc, že na později příchozí žádná nezbyla. Úplně stejně to pak dopadlo s kuřetem vindaloo, takže přísloví „kdo pozdě chodí“ bylo na místě. Tohle bylo velké zklamání pro velkou část účastníků a když pak „kuchyně“ zahlásila, že došla i velká část jídelníčku, tak se několik lidí zbalilo a šlo se najíst a napít někam jinam. Situaci částečně zachránila tematická keška s netradičně provedenou finálkou. Ovšem i tak se objevilo několik logů (tuším celkem 2), že to byl nejhorší event v historii geocachingu.

Po samotné akci se majitel restaurace přiznal, proč nastalo tolik zmatků a proč došlo jídlo, dokonce pečivo k polévce dokupovali ve všech otevřených obchodech v Komořanech. Samotná akce se konala v pátek, poslední informační schůzka s majitelem proběhla v pondělí. Od té doby se hodně změnilo. Ve středu byl kompletně propuštěn celý personál včetně kuchaře-fandy Červeného trpaslíka, který se na akci moc těšil, jak polévku vyšperkuje. Nakonec ji vařil majitel restaurace podle receptu z internetu. Obsluha byla také celé vyhozena, na samotnou akci tedy nastoupili nováčci, kteří byli v restauraci poprvé a ještě nevěděli, kde co je a jak to tam chodí. Byly to smutné okolnosti, ale stává se. Chtělo to férový přístup majitele, aby se s tím dalo něco udělat před samotnou akcí a nezmínit se o tom až když je pozdě.

Reakce na event byly tedy od některých velice nepříjemné a kritické, ale to vedlo k tomu, že se musí udělat další ročník, který zalepí vzpomínku na tento nepovedený a hlavně si najít nové prostory se solidním zázemím.

Statistika eventu:CWG k prostějovskémupražskému eventu v roce 2011

Leave a Reply